ett litet paradis

nu ar vi i en liten stad som heter mui ne och har har vi hittat ett litet paradis! vi bor i en bungalow med bara nagra meter till stranden. utanfor var dorr finns det palmer och hangmattor. folk spelar gitarr och sjunger (ida hatar det men jag och matilda tycker att det ar mysigt). det ar valdigt bra! men imorgon aker vi till saigon. dar ska vi kolla pa de dar undrejordiska tunnlarna och sen flyga till bangkok (pa mandag kvall). 
ja vad ska man saga, det ar saklart valdigt varmt har! jag ser ut som en paskarring idag, helroda kinder kraver i alla fall noll rouge (okej inte for att vi har smink annars men).  
     
nha trang var bra men strandforsaljarna var jobbigast. sa vi tog en sleeping bus (for andra gangen) till mui ne. sleeping bus ar en valdigt bra uppfinning! sedan hamnade vi i vart lilla paradis. och sa en kass bild pa var bungalow, for att frida ville se den.

grattis forresten pa fodelsedagen frida! (imorgon) och grattis i efterskott mamma (igar) och grattis i forskott till pappa (den 4). sa har vi klarat av halva slakten pa en vecka. pussar till er.

image35

nu ska vi nog kaka middag, hoppas alla har det lika bra som vi!

party i nha trang!

Igar var det party party har i Nha trang!! Lite for mycket party kanske..vissa har hort talas om bolognese street, ja det blev iaf en repris av den kvallen. typ.
Igar var det Ida som var mamman och fick oss hem tillslut:) Hade iaf jakligt roligt,ska forsoka lagga ut lite bilder har!
Man hade nastan glomt hur bakis man kunde bli...
Idag har vi hunnit med att ata varldens godaste baugette:) Vi tar en paus fran solen men imorgon blir det till att steka!

Nha trang ar foresten sjukt bra! Jattefin strand, billig mat, billigt boende och bra vader!
Ha det sa bra,pusss!





livet ar latt som en platt har

vi hittade verkligen ratt har, ett superbilligt hotell med pool och gratisdrinkar (fast som sagt sa tyckte nog personalen att vi var pain in the ass men mot slutet latsades dom iaf tycka om oss och kallade oss aterigen "beeeautiiiful swedish giirls"), riktigt bra skraddare (som kanske ocksa tyckte att vi var lite jobbiga till slut, vi borjade kanna oss som hemma och listan pa vara bestallningar blev langre och langre och kraven blev hogre och hogre..) och en jatteharlig strand (som i och for sig gav oss dom mest smartsamma brannorna i vara liv). japp, livet har var latt som en platt. antingen hangde vi vid poolen om dagarna eller pa stranden. det ar for varmt for att gora nagot annat! mot kvallen gick vi ut och at och sedan bestallde vi och provade vara klader och skor.
snart ska vi hamta alla vara grejer och forsoka trycka ned allt i resvaskan! vi har sytt upp allt mojligt verkligen, bh, body, klanningar, bikini, olika typer av ankelboots, olika sorters pumps, kjolar.. ja allt mojligt. sjalv har man samlat pa sig 10 par skor sammanlagt under resan (faktiskt omojligt att lata bli) sa min vaska ar inte latt.

men hur bra vi an haft det har sa ska vi ta en sleepingbus till nha trang ikvall. hoppas pa att hitta riktigt harliga strander dar, har fatt tips om att det ska vara jattebra! dar kanske vi stannar 4 dagar ungefar innan vi drar till saigon! men inget ar riktigt klart, vi tar det som det kommer och det ar SKONT.

undrar forresten om internet blir billigare an har, knappt 50 ore for en timme. niceprice.
puss och kram till er dar hemma!!
pappa, nar jag kommer hem vill jag ha grillat! och anders, saltlakrits fixar du det?

ELIN


medans ni firar pask...

sa firar vi julafton!!
Vad sags om en massa skor,klanningar kjolar osv!:) Det ar som rena rama julafton for oss, far gora vad vi vill for they can do whatever I like:)
Imorgon maste vi byta boende ( personalen hatar verkligen oss) men vi har hittat ett nytt for nastan samma pris..men tove och julia: vart ar alla billiga hostel i Hoi an??Finns bara hotell typ!

Annars sa skiner solen och alla 3 har fatt skumma brannor...imorgon ska vi fordela solkramen lite battre! Hyrde en cykel istallet for att ga till stranden, var skitharligt att cykla faktiskt!

Ha det sa bra och at en massa paskagg!!:)

antligen i Hoi an!

Vi hade valdigt hoga forvantningar pa Hoi an! Och hittils sa verkar det vara en mysig liten stad. Vi bor pa ett fint hotell med pool, men vart golv var alldeles blott och det luktar dod dar inne..kul va? Vi prutade ner priset for de borjade tjollra om den dar skatten som egentligen inte finns...fick det for 100spann/natt sa delat pa 3 blir det nastan ingenting! Men det kunde faktiskt ha luktat lite godare...de ar som konstiga pa hotellet, forst var det fullbokat sen nar vi skulle leta reda pa ett nytt hotell kom de springandes och sa att de hade ett rum..

Vi akte hit med tag och de sakallade sangarna var ett skamt..jattejatteliten sang och en tunntunn madrass, man kunde knappt vanda sig i den! Men i och med att vi akte natttag (och jag slocknade tidigt) sa gick resan battre an vad jag trott! Elin och ida hade mer problem med att kunna sova..men som de sager: Matilda kan somna oooverallt!

Jag och elin har provat bananpannkakorna nu, och de var mumsiga! Farligt mumsiga...erik, visst planerar du upp en diet tills jag kommer hem??

Idag/kvall blir det vall att chilla runt och kolla vad stan har att erbjuda...det finns skraddare overallt och vi har planerat att anvanda varenda en!!:)  Vi kommer aldrig fa med oss allt hem...sa det ger inget att ni bestaller natt! Erik, du kommer nog inte fa nagon present heller, du ar for stor och bred for det har landet och jag rymmer ingenting...eller kanske en troja,om du har tur;)

foresten...idag sa borjade varan solsemester!! Det ar vaaarmt och skont,legat och stekt vid polen nagon timme idag,sjukt harligt! Bikinin akte antligen fram fast det var vall inte allt for roligt att ta pa sig den..men nar vi kommer hem ska vi vara gaalet snyggt bruna hade vi tankt! Sa 5 veckor till att steka...We like it!

hanoi i flipflops

japp nu ar vi i hanoi! vi tyckte att det var lite sorgligt att lamna varat hong kong men kande att vi ville vidare. pa flygplatsen meddelade dom dock att vi inte skulle komma in i landet for att vi inte hade en hembiljett bokad fran vietnam. men efter en halvtimmes tjat sa dom att dom skulle lata oss flyga dit iaf men vi fick skriva pa ett papper om att vi skulle ta allt ansvar och vara beredda pa att dom kanske skulle utvisa oss dar. vi var lite nervosa nar vi kom fram till kontrollen, alla var knapptysta och det gick omkring poliser overallt. men dom stamplade in oss och vips var vi inne.

och vad som hande sedan? ja vi holl typ pa att do pa vag fran flygplatsen i taxin. dom har filer och sant men dom kor dar det finns plats, oavsett sida av vagen. sen finns det tusen mopeder som ocksa kor overallt. var taxichauffor tutade konstant, lyssnade pa nagon sorts techno, pratade i mobilen och lat hog samtidigt som han korde slalom lite hur som helst.
efter det hamnade vi pa ett fucking lyxhotell! det ar helt sjukt. vi har en SVIT! vi som tyckte att vart forra boende var kanon. nu har vi precis atit frukost och sitter pa oversta vaningen och tittar ut over hanoi.

men vi var nog inte riktigt sa sugna pa hanoi anda, det ar gratt och halvregnigt och vi villk soderut sa ikvall aker vi nattag till da nang och sedan vidare till hoi an dar vi planerar att stanna ett tag (sy upp massor av klader och skor!), sedan blir det nog nha trangs harliga strander och saigong for att sedan flyga till bangkok! sa ser var plan ut iaf.

vi alskar inte hanoi som vi alskade hong kong, tyvarr. vi har sovit gott i var svit men tycker nu att det kanns jobbigt att behova ga runt har tills vart tag gar. vi far se vad vi hittar pa!

ps. det dyraste vi kopt ar nog ananas. den var god. men dyr. vi blev lurade och fick ett helt fruktstand pa axlarna samt sanna dar vietnamesiska hattar pa huvuder. det finns kort men jag tvivlar pa att dom kommer publiceras. peace.

puspus ELIN

Dagen efter

Igar testade vi pa Hong kongs nattliv!
Vi hade kopt lite dricka( skiitbilligt) sen insag vi att vi behovde en kapsyloppnare sa vi gick utanfor vart vandrarhem och fragade en kille om han hade en. Han svarade med att han kunde oppna dom med tanderna, och snabbt vare gjort! Sen bjod han daremot in sig sjalv till varat place vilket inte var allt for uppskattat av oss, men vad ska man saga? Han var fran Australien och jattekonstig! Vi ljog och sa att vi skulle pa Ladies night sa han kunde inte hanga med oss, nodlogn:)

Val utanfor huset sa fixade vi en taxi med hjalp av 2 engelsman, billigt och bra! De bjod aven pa en shot sen drog jag elin och ida vidare for att hitta na roligare stalle! Vi hittade 3st svenskar som backpackade! De tipsade om en massa saker i Vietnam, lat bra for stunden men kommer inte ihag natt nu typ haha:)


Idag vaknade vi kl 2 och vid 4 drog vi till  en marknad och jag kopte en ipod for 300spann( inte akta) och ett handbagage som jag ska anvanda som sportbag sen,valdigt praktiskt!


Ps:  Ingrid sandra och frida, ni verkar ha det suuuuper:D


Pusspuss/matilda


 


We love HK

Idag har vi varit pa Ocean Park! Kollat pa delfiner, hajar och sjolejon. Jag och Matilda har akt varldens storsta bergochdalbana, huuur kul som helst. Vi har aven akt linbana over ett gigantiskt berg.   
Ikvall tog vi en tripp med Star Ferry och akte bat runt hela kusten och Hong kong ar mycket finare pa kvallen, sa jakla coolt med alla lampor. Sa jakla snyggt gar inte att beskriva. 
Hong Kong ar typ varldens basta stad! Allt ar bra! Vi har det sa bra!  

Men aven fast Hong Kong ar king sa har vi bokat resa idag till Vietnam. Pa mandag flyger vi till Hanoi och det blir nog minst lika bra. Dar ska vi sola bada och bli bruna som pepparkakor!

ha det bra hemma i kalla Sverige. Vi har det bast hemma i Kowloon!
Puss!

Ida

Bilder fran Hong kong






Har ar nagra bilder fran veckan i Hong kong!
1 -Elin och Ida pa Ladies Market
2- Elin och Ida har tittar pa stora fiskar
3: Elin bland alla fiskar pa Golden fishmarket
4- Alla vara skor
5,6,7,8- Utsikt over Hong kong island fran Kowloon.
9- Ida och Elin tyckte att jag snarkade sa mycket sa jag kopte snarkplaster
10-Pa Ocean park i rulltrappan
11- Berg & dalbanan som jag och Ida akte
 

vad sags om...

Shoppat skor for 1600kr tillsammans (16st), Ladies market, gaalna forsaljare, jattevacker och romantisk promenadstracka vid Star Ferry, Kinderchoklad, shorts och solbrillor..?:)
Vi lever gott!

forsta dagarna i hong kong i bilder

       
1. ida i vart mysiga lilla fangelse. ovanfor henne syns var garderob.
2. matilda i resten av vart rum, delen med den lilla spegeln och den enda golvytan.
3. utsikten, hemma i kowloon.
4. ida efter den efterlangtade duschen, redo for shoeshoping.
5. times square var stooooort.
6. som sagt.
7. var stalker. som ni ser har han redan atit upp all sin mat och sitter bara och stirrar pa oss. oookej.


en kines med smileyskor

Idag har vi gatt sjuuukt mycket! Borjade shoppingen i Central och gick bl a pa H&M for andra gangen. Ida shoppade loss pa skor och jag och Elin satsade pa underklader!
Efter ett tag sa akte vi vidare till Causewaybay och upptackte att det var ett riktigt bra shoppingstalle! Ni ska bara se alla byggnader, de var galet hoga och fina. Vi hittade Zara & lilla Mango men fyndade aven pa et pytteliten skobutik som hade en riktigt bra rea. Alla 3 hittade riktigt snygga skor till priset av nastan ingenting.

Inne pa Time square ( STORT shoppingcenter) insag vi att vi hade fatt en forfoljare! Det var en kines med smileyskor och vi skojar inte...han foljde verkligen efter oss! Det borjade i rulltrappan nar vi akte upp for den och direkt ner igen..vi gick till McDonalds for att kaka lunch och nar vi bytte ko sa gjorde han samma sak. Han bestallde aven exakt likadant som oss och satte sig i bordet intill oss. Vi skrattade ihjal oss nar vi borjade skojja om hur min hade anlitat en kines for att se till sa vi inte hamnar i trubbel... Nar Ida gick pa toa foljde hans blick efter och han satt verkligen och stirrade pa oss hela tiden. Elin lagger in lite bilder sen:)

Ida har verkligen gjort sig hemmastadd i omradet som vi bor i , Kowloon! Hon kallade det for Hemma i Kowloon..tyvarr idas mamma & pappa, Ida kommer nog inte hem igen...:)

Man kanske kan sammanfatta dagen med en massa shoppingpasar, mysigt rum, pain i fotterna, gigantiska byggnader, sightseeing runt Causewaybay, stalker-kines och en god kycklingburgare!

Tankte bara saga att jag har hittat varldens finaste jacka som jag ar kar i. Kostar dock 800 och tar mycket plats men det var sjukt snygg! Har aven fyndat kram till mina fettbristningar, det ska tydligen hjalpa..eller fyndat och fyndat...kramen gick pa 300 spann..mer an vart boende alltsa!

Nu ska ella fa lagga in lite bilder!

Puss och hej- Tilda

vi lever

tankte meddela min mamma att vi lever! det ar dock omojligt att na oss har pa telefon, me var inte oroliga. tankte bara saga det, har skickat ett mail till dig mamma men jag vet inte om du fick det!


igar var vi mest trotta och tyckte att hong kong var jattekonstigt och ingen forstod oss. vart boende var ett skamt; bilder kommer kanske ikvall! men nu har vi hittat ett mycket battre ch duschat; ska ut och gora en liten del av den ggigantiska staden nu! har redan hunnit shoppa ett par skor och jattefina underklader. har ar det varmt och v gar runt i klanning och solbrillor! det ar nice! puss pa er!


elin

arlanda

tja! nu sitter vi på arlanda. har precis käkat vår tredje frukost (för det är så vi laddar inför beach 2008) och försöker få tiden att gå. vi laddar lite inför nästa mål mat på planet mot finland.
kaisa som ska till usa är också här så hon hänger med oss. fast när vi råkade tränga oss ungefär 10 nummer i kön till forex ville hon helst vara på avstånd. forex var förresten konstiga, vi hade beställt 1500 kronor i varje land men till vietnam fick vi bara 100 000 dong (41 spänn). vi förstod aldrig riktigt varför men vi gissar att vi klarar oss en stund på 40 spänn där i alla fall så det blir nog bra med det.

vi har köpt tidningar för överdrivet mycket pengar och nu ser vi mest bara framemot nästa mål mat, på planet mot helsinki. klockan 01 i natt är vi framme i hong kong! då är klockan 8 på morgonen där. vi kommer vara slutkörda och kineserna kommer vara galna. tjohej! puss och kram

snart börjar äventyret

På måndag vid den här tiden sitter vi på arlanda. vi har säkert käkat plättar med sylt på mc donalds och är eventuellt jättehispiga alla tre.

vi ska ut på äventyr i världen! Först bär det av till hong kong. känns som att vi kommer vara ganska lost när vi landar där men vi (läs: matilda) har i alla fall bokat ett backpackershotell, så vi har ett mål. sedan verkar det vara nära till allting så det löser sig nog riktigt bra! vi kommer nog att vara upphetsade bara av att se kinesiska brevlådor så jag tror att vi kommer kunna roa oss själva!

Sedan bär det av till Vietnam (kanske med flyg, kanske med ett helveteståg, det får vi se). vi tänkte hänga lite i Hanoi och sedan ta en buss och åka längs kusten och stanna till i mysiga städer. Eftersom att matilda igår konstaterade att vi kommer vara för stora för alla kläderna i både hong kong (minimänniskor) och thailand (miniminikvinnor) så kommer vi lägga ganska mycket krut på att sy upp kläder och skor (!) i vietnam. julia säger att det finns massor av bra skräddare där!

Efter det ska vi försöka hitta ett flyg som vill flyga oss till thailand. och som vi vågar åka med, fanns många flyg som man skulle "undvika i mörker och dåligt väder". vi vill ju gärna leva till thailand så vi hoppas att vi hittar ett bra! i thailand tänkte vi ta det ganska lugnt, åka söderut, kanske fara runt på några öar (och något fullmoonparty). riktigt bruna tänkte vi bli innan vi åker till bangkok och avslutar där!

image4


RSS 2.0